Notice: Undefined index: mts_featured_slider in /home/www/wordpress/wp-content/themes/flick/functions.php on line 51

Notice: Undefined index: mts_featured_slider in /home/www/wordpress/wp-content/themes/flick/functions.php on line 73

Vad är affiliate marketing?

Idag används affiliate marketing som ett effektivt medel för att nå ut till kunder och öka försäljning via den digitala plattformen. Men hur fungerar den här formen av marknadsföring i praktiken? Vad innebär egentligen begreppet affiliate och hur appliceras det på nätet? Låt oss djupdyka i begreppet affiliate marketing!

Klickande och slussande

Kort beskrivet är affiliate marketing en form av mellanhand som slussar besökare från en sida till en annan sida på nätet. Det är i de flesta fall ett slags kombinerat paket av marknadsföring och försäljning som går ut på att en potentiell kund ska slussas vidare från en sajt till en annan så kallad huvudsajt. Betalning kan ske för exponering på en sajt, men även för eventuella köp som sker tack vare klicket från en sida till huvudsidan.

Affiliate områden

Idag används affiliate på många olika områden och inom alla tänkbara branscher. Det finns dock ett antal områden där den här typen av marknadsföring passar utomordentligt bra. Ett exempel är så kallade “jämförelsesidor” på nätet som samlar och presenterar priser från olika sajter (det vill säga huvudsidor). Spelbranschen är också en bransch som i hög grad använder sig av affiliates för att locka till sig kunder. Även finansbranschen med diverse låneaktörer tenderar att fokusera sin marknadsföring främst mot affiliates.

Att tänka på

Det finns några aspekter att ha i åtanke för den som funderar att använda sig av affiliatelänkar för att skicka vidare besökare till andra sajter. Den länk som används för att slussa vidare besökare ska ha en aktiv cookie för att hänvisningen ska leda rätt. I regel sparas en cookie i cirka en veckas tid från det moment då besökaren klickar på länken. Det är inom den tidsperioden ett köp eller kanske en registrering (online casinon) måste ske för att betratas som en direkt förmedling. Tänk även på att alla uppgifter till huvudsidan dit länken tar besökaren måste vara korrekta. Missvisande information är negativ marknadsföring för alla för alla parter!


Notice: Undefined index: mts_featured_slider in /home/www/wordpress/wp-content/themes/flick/functions/theme-actions.php on line 148