Notice: Undefined index: mts_featured_slider in /home/www/wordpress/wp-content/themes/flick/functions.php on line 51

Notice: Undefined index: mts_featured_slider in /home/www/wordpress/wp-content/themes/flick/functions.php on line 73

Så funkar det i korthet

Hur fungerar det?

För många människor är ordet affiliate marketing ett nytt ord som de inte förstår. Affiliate marketing kan enklast förklaras som prestationsbaserad digital marknadsföring. Du som äger en webbplats eller blogg kallas för publisher i ett affiliatenätverk medan de du samarbetar med kallas annonsörer. Affiliatenätverket hjälper dig att hitta partners som är intressanta nog för dig att samarbeta med.

När samarbetet inleds kan annonsören lägga upp sina produkter på din hemsida/blogg. När dina läsare sedan klickar på länken på din hemsida, kommer de till annonsörens sida. När ett köp genomförs får du en summa pengar för detta. Summan kallas också för provision. Denna kan du förhandla med annonsören.

De flesta hemsidor har cookies idag. Cookies är spårningslänkar som sparas i några veckor på läsaren/besökarens dator. Om besökaren går tillbaka några veckor senare och köper en produkt, kommer publishern att tjäna pengar på det. Skulle besökaren ha gått in på många olika hemsidor är det den länk som besökaren klickade på sist som får provisionen från den vara som besökaren köper på den sidan.

Fördelar och nackdelar

Det finns alltid för- och nackdelar med allt och inte minst när det gäller marknadsföring. Affiliate marketing är inget undantag. Det positiva är att du som företag kan tjäna en hel del mycket pengar genom denna typ av marknadsföring, om det redan är känt. Det kommer att göra att deras företag hamnar högt upp på sökmotorn och därmed ge fler kunder eftersom fler hittar dem när de söker.

Nackdelen är däremot att det är väldigt krångligt att förstå sig på. Ditt företag måste ständigt vara uppdaterad på Googles förändringar. Det gör nämligen att du också måste förändra reklamen för att fortsätta vara högt upp på sökmotorn. Om du inte gör det här kan det innebära att färre kunder hittar dig och då blir företaget mindre populärt.


Notice: Undefined index: mts_featured_slider in /home/www/wordpress/wp-content/themes/flick/functions/theme-actions.php on line 148