Vår blogg kretsar kring affiliatemarknadsföring som är en resultatgrundad marknadsföring för hemsidor och bloggar. Om du äger en hemsida och vill förmedla tjänster och produkter åt väletablerade företag och tjäna extra pengar online är affiliatemarknadsföring rätt väg att gå. Men för att just du ska kunna göra det bästa av marknadsföringen kan du följa vår blogg för att fånga upp de bästa tipsen för för att göra just din marknadsföring framgångsrik! På vår blogg kommer vi att visa dig de allra bästa recepten för att lyckas med affiliatemarknadsföring.

Hur fungerar affiliatemarknadsföring?

Det fungerar som så att du registrerar din hemsida på någon av affiliatenätverken som finns på marknaden. Webbplatsens ägare kallas här för en publisher vilket betyder att du som ägare har länkar och annonser till olika butiker med vilka du valt att ingå samarbete. Detta koncept utnyttjas även av influencers på Facebook och Youtube som visar reklam på sina sidor och kanaler och kan på så sätt tjäna pengar. När du är en publisher tjänar du pengar i form av provision, vilket innebär att ju mer besökare och klick du får på dina annonser desto mer pengar tjänar du.

Tekniken bakom affiliate

För att närmare förstå hur affiliatemarknadsföring fungerar kan en enklare teknisk orientering vara på sin plats. Det som knyter en viss annons till din hemsida är en unik HTML-annonskod som ligger under skalet på annonsen. När den klickas på genereras och sparas en så kallad cookie på besökarens dator. Detta betyder i sin tur att om besökaren då handlar från butiken som du annonserat ut så tjänar du pengar via den så länge cookien finns kvar.