Notice: Undefined index: mts_featured_slider in /home/www/wordpress/wp-content/themes/flick/functions.php on line 51

Notice: Undefined index: mts_featured_slider in /home/www/wordpress/wp-content/themes/flick/functions.php on line 73

Olika sorters affiliates

När det kommer till att tjäna pengar genom att lägga ut affiliatelänkar finns det flera sätt att göra det på. Företaget som vill ha hjälp med att hitta kunder har valt ett sätt att betala för de länkar som en affiliatesida väljer att lägga ut och ofta beror valet på vilken typ av verksamhet företaget bedriver.

Få betalt per klick

Ett sätt som är väldigt lätt att börja med för den som vill driva en affiliatesida är de länkar som ger betalt per klick. Ersättning utgår varje gång som affiliatesidan leder trafik till företaget och det kräver inget av den som besöker sidan för att affiliatesidan ska få ersättning. Den här typen av ersättning är oftast väldigt låg eftersom det är lätt att leda trafik och sidan som besöks inte direkt kommer att tjäna några pengar på att trafik drivs till den. Det är sällan Pay per click, som det heter på engelska, ger några större summor, men det är enkelt och lätt att börja med.

Få procent på köp

En annan variant är att ersättningen utgår i form av procent på det köp en kund gör efter att gått in på en webbshop eller hemsida. För den som gör en affiliatesida krävs det betydligt mer av det innehåll som finns på sidan, men samtidigt öppnar det för att kunna tjäna mer pengar. Ersättning varierar från företag till företag och självklart är det lättare att hitta en kund som köper något för några hundringar jämfört med att sälja för flera tusen.

Få betalt för en action

En tredje variant som är populär är att ersättning utgår om en person tecknar ett abonnemang eller öppnar ett konto hos företaget. Här finns det både varianter där en engångssumma betalas ut samt en variant där en summa betalas löpande under tiden som kunden har abonnemanget eller tjänar pengar på sidan. Det här är ett bra sätt för att skaffa en passiv inkomst som kommer löpande varje månad.


Notice: Undefined index: mts_featured_slider in /home/www/wordpress/wp-content/themes/flick/functions/theme-actions.php on line 148